Näin valitset suosikkijääkiekko- tai jalkapallojoukkueesi

Suosikkijoukkueen valinta voi olla joskus hankalaa. Kotikaupungissasi ei välttämättä ole ammattilaisjoukkuetta, tai kotijoukkueesi ei välttämättä ole menestyksekäs tai muuten sellainen, mitä haluaisit kannattaa. Valinnanvaraa on paljon. Joukkueita on sekä jalkapallossa että jääkiekossa kymmeniä, mistä siis tiedät, mikä olisi sopiva joukkue juuri sinulle? Oman suosikkijoukkueen valinta helpottuu huomattavasti muutaman vinkin avulla.

Älä seuraa ainoastaan villityksiä

Voittavan joukkueen kannattaminen on tietenkin mukavaa ja viihdyttävää, mutta suosikkijoukkueen valitseminen vain menestyksen perusteella ei ole kannattavaa. Saatat joutua pilkan kohteeksi, ja rehellisesti sanottuna mestaruuskilpailun voittaminen ei tunnu niin hienolta silloin, kun olet ollut fanina vain muutaman kuukauden. Älä siis seuraa vain villityksiä, vaan perusta suosikkijoukkueesi valinta muihin kriteereihin.

Jos sinulla vain on mahdollisuus, valitse joukkue, joka on melko lähellä sinua, tai jonka kotipaikkaan sinulla on muuten sidoksia. Näin sinulla voisi olla myös mahdollisuus mennä joukkueen peleihin ja kokea jännittävät tapahtumat paikan päällä. Joukkueen faniyhteisöön liittyminen ja ajan viettäminen muiden fanien kanssa on myös hyvä tapa tutustua joukkueeseen paremmin.

Joukkueen valinta on sinun päätöksesi

Ihmiset kannattavat urheilujoukkueitaan monista eri syistä. Osa kannattaa oman kotikaupunkinsa joukkuetta, koska se pelaa ottelunsa lähellä, ja ottelutapahtumiin on siten helppo päästä. Osa taas kannattaa joukkuetta, jossa omat isovanhemmat tai muut tutut ovat pelanneet tai olleet vaikuttamassa. Kun olet löytänyt oman joukkueesi, Supportersplace auttaa löytämään kaiken tarvittavan suosikkijoukkueesi kannattamiseen.

Tunnusta väriä! Kun suosikkijoukkue on valittu, ole rohkea ja tunnusta joukkueesi värejä. Nykyaikana joukkueiden fanituotteilla voi koristella niin kodin, auton kuin takapihankin. Naapurinkin on hyvä tietää, mitä joukkuetta teillä kannatetaan. Joukkueen valinta värin perusteella ei ole huonoin mahdollinen vaihtoehto. Jos et ole suuri punaisen ystävä, punaisiin pukeutuvan joukkueen kannattaminen ei ole välttämättä kaikkein paras päätös.

Odottaminen on osa kannattamista

Voittaminen on hauskaa, mutta ammattiurheilussa vain harva joukkue voittaa vuodesta toiseen. Joskus mestaruuksien voittaminen voi viedä vuosia, jopa vuosikymmeniä. Kun olet kannattanut joukkuettasi – niin hyvinä kun huonoinakin aikoina – tuntuu se lopullinen menestys entistäkin paremmalta. Laita oman joukkueesi paita päälle, avaa televisio tai mene paikan päälle, ja nauti urheilun tuomasta jännityksestä ja ilosta!