Monipuolinen pelaaminen

Pelimaailma tarjoaa valtavasti eri tyylisiä pelejä ja alustoja. Joku saattaa kiinnittyä niin vahvasti tietyn pelin pariin, että unohtaa kaikkien muiden kokeilemisen tyystin. Peli vie mukanaan ja pelaajan takaraivossa alkaa nakuttaa käsky kehittyä yhä paremmaksi juuri tämän pelin parissa. Tällöin muiden pelien pariin unohtuminen alkaa tuntua hukkaan heitetyltä ajalta, joka on pois ykköseksi nousseen pelin harjoittelusta.

Sama suuntautuminen vain yhden lajin pariin on havaittavissa myös muissa harrastuksissa ja yleensä olisi parempi ottaa pieni tauko kuluneista rutiineista ja keskittyä laaja-alaisempaan harrastamiseen. Liian yksipuolinen harrastaminen johtaa usein tylsistymiseen eikä se tarjoa harrastajalle enää uusia virikkeitä. Vaarana on kehityksen hidastuminen ja pahimmillaan taantuminen.

Tänään pokeria, huomenna kolikkopelejä

Pokerin pelaajat treenaavat peliä usein melko orjallisesti. Tämä peli kouluttaa pelaajia harjoittelemalla mutta pelin saloihin ihastuneiden olisi kuitenkin hyvä muistaa, että erilaisten pelien kokeilu tarjoaa pelaajille mahdollisuuden kehittyä myös paremmaksi pokerissa. Pelaajalta vaaditaan innostusta ja nopeaa reagointikykyä, ne voidaan saavuttaa kun pidetään yllä hyvä vire ja annostellaan aivoille erilaisia ja vaihtelevia ärsykkeitä. Pelaamisessa on tärkeää pitää yllä herkkyyttä, jonka ansiosta pelaaja oppii lukemaan erilaisia pelejä ja niiden toimintatapoja. Taitavaksi pelaajaksi kehitytään kokeilemalla, lapsellinen innostus uusia asioita kohtaan tuottaa positiivisia pelimuistoja ja parhaimmillaan voittoja.

Pelaamisen tulee olla hauskaa

Pelaaminen on aluperin tarkoitettu viihteeksi eikä sen tulisi ammattilaisillekaan muodostua taakaksi. Jos pelaamisesta tulee väkisin suoritettavaa työtä, menettää pelaaja helposti innostuksen, jonka avulla päästään usein seuraavalle tasolle tai saadaan pelitili kasvamaan. Innostus on kiinni pienistä asioista ja juuri sen takia paatuneen pokeristinkin kannattaa kokeilla toisinaan hauskoja kolikkopelejä tai raaputella nettiarpoja. Aivoille kannattaa tarjota kaikkea sopivasti, tiukasti pokeriturnaukseen harjoitteleva pelaajakin saa harjoitusta hyppäämällä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Se kuormittaa erilaisia alueita aivolohkosta ja voi tuoda pokeriin uudenlaisen näkökulman. Hyppy tuntemattomaan tekee hyvää sillä valmiiksi tallatulla polulla kulkeminen menettää jossain vaiheessa viehätyksensä lopullisesti.