Lukeminen vapaa-ajalla

Lukeminen saa aikaan meissä monia positiivisia asioita. Kirjan avulla lukija sukeltaa toisenlaiseen maailmaan, jossa katsellaan asioita toisen ihmisen silmin. Kirjoissa voi uppoutua menneisyyteen, mielen hämäriin puoliin tai jännitykseen. Kirjat opettavat ajattelemaan laaja-alaisesti ja ne vievät lukijan mukanaan ympäristöön, jossa oma arki jää taakse. Lukemisen avulla saa arjen asiat pois mielestä, ne voivat toimia nojatuolimatkoina toisiin kulttuureihin ja avaavat uudenlaisia näkökulmia.

Lukeminen on hyödyllinen harrastus

Lukemisen on harrastus, joka olisi hyvä aloittaa jo nuorena. Moni lapsena lukemisen ilon löytänyt ahmii kirjoja jo nuorena, niiden hahmot ja tapahtumat avaavat ovet mielikuvitusmaailmaan ja samalla taito käsitellä kieltä kehittyy. Kirjojen avulla voi opetella ymmärtämään ympäröivää maailmaa, miksi ihmiset toimivat näin tai miten suhtaudutaan elämän vaikeisiin hetkiin.

  • Lukupiirit

Lukeminen onnistuu toki hyvin myös omatoimisesti mutta siitä voi nauttia myös lukupiireissä, jotka tuovat harrastukseen jotain lisää. Monelle jää vaikuttavan kirjan jälkeen tyhjä tunne, jonka jakaminen toisten kanssa tekisi hyvää. Keskustelu lukupiirissä kirjasta, joka on yhdessä luettu auttaa ymmärtämään itseä ja se tuo esille myös uusia näkökantoja kun eri tavoin kirjan kokeneet henkilöt tapaavat.

Lukupiirin avulla esiin nousee kirjoja, jotka saattaisivat jäädä muuten lukematta. Nykyisin on tarjolla myös paljon kirjablogeja, joita seuraamalla saa vinkkejä kiinnostavista kirjoista ja arvioita uusista teoksista.

Lukutaito on lahja

Maailmassa on liian monia lukutaidottomia joten mahdollisuudesta lukea kannattaa ottaa kaikki irti. Lukutaito on mahtava taito, jonka avulla voi oppia ja tuntea. Tietokirjojen lukeminen lisää tietoa mutta kaikenlaisen kirjallisuuden lukemista on hyötyä. Kaunokirjallisuudelle ja jopa hömppäkirjallisuudelle on aikansa, ne avartavat ajatusmaailmaamme ja laittavat lukijan pohdiskelemaan.
Maailman mustavalkoisuus saa kirjojen kautta uusia värejä. Kirjastot ja kirjakaupat ovat aarreaittoja, joiden uumenissa muhii lukijaa varten kokemattomia tunteita, jakamatonta tietoa ja uusia ajatuksia.